Wie is Ilse Leemans

Geboren en opgegroeid dicht bij Brussel.

Na de studie psychologie (richting klinische psychologie in Leuven), volgde ik de opleiding Emotioneel Lichaamswerk (Instituut ELW in Lage Vuursche, Nederland) en aanvullend de Gestaltopleiding (Instituut voor Communicatie, België).

In 2002 verhuisde ik naar Nederland waar ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voor kinderen volgde in Amsterdam.

Ik heb zowel in België als in Nederland in verschillende hulpverleningssettings gewerkt, o.a. met gezinnen in problemen waar ik systemische gezinsbegeleiding deed en in kinderpsychiatrie waar ik ouderbegeleiding deed voor ouders van kinderen met ADHD. De laatste tien jaar werk ik als GZ-psycholoog in een veelzijdige ambulante psychologenpraktijk met verscheidende problematieken waar ik met kinderen, jeugdigen en volwassenen werk.

Vanuit mijn eigen ‘groeigierigheid’ en in datgene wat ik tegenkom in het werken met mensen, blijf ik inspiratie opdoen en workshops volgen die steeds meer hebben geleid tot een integratieve aanpak. Mijn opleidingen en bijscholingen, mijn ervaring, het leven zelf en mijn moederschap zijn het fundament in mijn werk.

De zin ‘No hay un camino, hay que caminar’ drukt gebald uit hoe ik kijk naar therapie en naar het leven. Er is geen waarheid, geen weg die bewandeld moet worden. Ieder heeft zijn eigen weg en waarheid te zoeken, en dat kompas hebben we in onszelf. Wanneer we daarvan afgesneden zijn, kan therapie helpen om je weer verbonden te voelen zodat het gestold proces weer op gang komt en je je eigen creatieve antwoorden weer kan vinden.

Hier kunt u het kwaliteitsstatuut vinden: download.

Hier kunt u de privacyverklaring vinden: download.
 

 


 

Psychologiepraktijk
Ilse Leemans
©2019 ILSE

 
 ©2019 Psychologiepraktijk Ilse Leemans